Bloementuin

Bloementuin

Bloemen tuinBloementuin voor een grote bloemenzee in de tuin. Een bloementuin vol bloemen is een must voor iedere bloemenliefhebber. Met veel verschillende bloemen in de tuin kun je iedere dag genieten van een deken van kleurige en geurige bloemen. Met het aanleggen van een bloementuin heb je altijd verse bloemen. Want hoe leuk is het om door je eigen tuin te wandelen, bloemen te plukken en de mooiste boeketten voor de tuin-, keuken- of eettafel samen te stellen. Door een bloementuin aan te leggen, kun je een groot gedeelte van het jaar volop genieten van allerlei prachtige bloemen. Zoals agapanthus, astilbe, dianthus, echinacea, kniphofia en rudbeckia. En nog veel meer bloemen zijn geschikt om in bloementuin te planten. De meeste bloemensoorten bloeien tussen maart en oktober.

Bloementuin maken

Iedereen kan een bloementuin maken. Het maken van een bloementuin is niet zoveel werk als het lijkt. Het belangrijkste bij het maken van een bloementuin, is het onderzoeken hoe het moet. Op het internet vind je veel informatie. Heb je informatie verzameld dan kun je aan de slag. Kies een mooi plaatsje in de tuin uit. Dit stukje grond hoeft helemaal niet groot te zijn. Je hebt niet veel ruimte nodig voor een bloementuin. Het kan in iedere tuin. En dan komt het leukste; het uitzoeken van de bloemen en zaden. Bestel de zaden of planten, plant en zaai deze in de tuin. In een mum van tijd heb je je eigen bloementuin waar je dagelijks verse bloemen plukt om in een vaas te zetten voor op tafel.

Met het aanleggen van een bloementuin doe je niet alleen jezelf een groot plezier. Je doet de natuur er ook een groot plezier mee. Vooral bijen. Bijen zijn dol op bloemen en bijen zijn belangrijk voor de natuur. Bijen zorgen ervoor dat stuifmeel van de ene bloem in de andere bloem terecht komt. Zo zorgen bijen voor de bestuiving van bloemen waardoor er meer bloemen, maar ook voor meer vruchten aan planten en bomen gaan groeien. Zonder bijen – en hun bestuiving - hebben de mensen geen bloemen, geen fruit en geen groenten meer. Daarom zijn bijen ontzettend belangrijk. Hoe groter de diversiteit van de bloemen in de tuin, hoe beter het voor de bijen is. Zorg dat je verschillende soorten bloemen in de tuin hebt staan, die bloeien van het voorjaar tot het najaar om stuifmeel te verspreiden. Zo help je de bijenpopulatie enorm.

Bloementuin aanleggen

BloementuinEen bloementuin aanleggen kan al op een paar vierkante meter grond. Zoek een stukje grond uit dat zonrijk en vruchtbaar is of gebruik wat compost. Als je weet waar je bloementuin komt, zet je dit uit en spit je de grond om. Let er goed op dat er geen oude plantenwortels of onkruid meer in het stukje grond zitten. Koop verschillende soorten en kleuren planten of zaden, zodat er altijd bloemen in je tuin in bloei staan en er een variëteit in kleuren is. Je kunt daarbij denken aan tweejarige snijbloemen zoals Duizendschoon of een mengsel 1-jarige snijbloemen. Plant of zaai deze en laat de natuur de rest doen. Let er wel op dat de bloemen genoeg water krijgen en knip dode bloemen weg.

Wilde bloementuin

Een wilde bloementuin is ideaal als je niet zoveel tijd aan de tuin kan besteden, maar toch graag veel bloemen in de tuin wilt. Met wildbloemen zaden maak je eenvoudig een eigen wilde bloementuin. Het aanleggen van een wilde bloementuin is makkelijk. Het is niet eens nodig de grond om te spitten voordat je gaat zaaien. Een mengsel wildbloemen zaden is speciaal samengesteld met onder andere de Klaproos, Ganzebloem en Margriet. Een wilde bloementuin heeft maar weinig onderhoud nodig. Je kunt de bloemen 1 à 2 keer per jaar maaien. Daarnaast kijk je af en toe of er een soort de rest overwoekert. Meer werk is het niet. Met een wilde bloementuin heb je een kleurrijk en bloemrijk gedeelte in je tuin, waar je weinig omkijken naar hebt. En het is ook nog eens prima geschikt om kleine lege plekken op te vullen.

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 433 reviews.