Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Bloeimaand
Bloeimaand
  • Bloeimaand
  • Toon meer
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
Plantmaand
Plantmaand
  • Plantmaand
  • Toon meer
Potmaat
Potmaat
  • Potmaat
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Panicum

Eenvoudig Panicum kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Panicum bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 2 van 2 Producten
Tonen 2 van 2 Producten

Vingergras rood 'Rotstrahlbusch' (Panicum virgatum)

Aantal per verpakking 1
€3,99
Latijnse naam Panicum virgatum
-26%
Vingergras rood 'Rotstrahlbusch' (Panicum virgatum) (Sixpack)

Vingergras rood 'Rotstrahlbusch' (Panicum virgatum) (Sixpack)

Aantal per verpakking 6
€22,99 €16,99
Latijnse naam Panicum virgatum

Panicum virgatum kopen online

Panicum virgatum kopen online voor rijkbloeiend siergras met elegante pluimen. Dit siergras, ook bekend als Vingergras, komt oorspronkelijk uit Amerika en Canada. Daar groeit het rijkelijk op de overgebleven prairies, langs oevers en in bermen. Dit siergras houdt van warmte en wordt snel zo'n 80 tot 180 cm hoog. Solitair geplant of in een groep: de wuivende aren van dit siergras zijn een blikvanger in iedere tuin. Naarmate het seizoen vordert verkleuren zowel de bloemen, de stengels als de bladeren naar alle tinten geel. Dit pol vormende siergras blijft mooi rechtop staan en geeft op een winterse dag met zon een prachtige gouden gloed. Verschillende soorten Panicum virgatum kopen online in onze webshop voor een aantrekkelijke tuin in alle seizoenen.

Panicum virgatum strictum

Panicum virgatum strictum is opvallend lichtgroen, winterhard siergras dat aan het einde van de zomer grijsbruin bloeit en in de herfst naar geel verkleurt. Uitgroeiend tot een hoogte van zo'n 140 cm hoog vormt dit siergras een prachtig decor in de tuin. Geplant in de border, in een pot of container maakt dit siergras iedere tuin compleet. Dit siergras is goed te combineren met andere vaste planten. En planten als Kattestaart, Rudbeckia, Echinacea, Verbena, Sedum of Geraniums wordt laten dit siergras op een mooi, natuurlijke wijze uitkomen. En wist je dat dit siergras ook goed te gebruiken is in boeketten. Zowel voor boeketten in de vaas als droogboeketten. Plant Panicum virgatum strictum om volop van de sierwaarde van siergras te genieten.

Panicum snoeien

Het voorjaar is het beste moment om Panicum te snoeien. Knip dit siergras terug tot zo'n 10 - 15 cm boven de grond. Door de oplopende temperaturen zullen nieuwe scheuten snel uit de grond schieten en uitgroeien tot een prachtige, volle pol.