Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Kleur
Kleur
Bloeimaand
Bloeimaand
  • Bloeimaand
  • Toon meer
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
  • Toon meer
Plantmaand
Plantmaand
  • Plantmaand
  • Toon meer
Potmaat
Potmaat
  • Potmaat
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Skimmia

Eenvoudig Skimmia kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Skimmia bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 3 van 3 Producten
Tonen 3 van 3 Producten

Skimmia Japonica Rubella

Aantal per verpakking 1
€15,99
Latijnse naam Skimmia Japonica

Skimmia Japonica Godrie's Dwarf

Aantal per verpakking 1
€17,99
Latijnse naam Skimmia Japonica

Skimmia Japonica

Aantal per verpakking 1
€13,99
Latijnse naam Skimmia Japonica

Skimmia kopen online

Skimmia kopen online voor een kleurige tuin in alle seizoenen. Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Azië is deze winterharde en wintergroene plant zeer geliefd bij tuinliefhebbers. Deze sterke, vaste plant geeft het hele jaar door kleur aan de tuin. Aan het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes die de plant vrolijk kleuren tot in het voorjaar. In de maanden mei en juni komen de knoppen prachtig in bloei. De lieflijke, witte bloemetjes verspreiden een frisse lentegeur. Geplant in de zon, halfschaduw of schaduw in de bloemborder of in een pot is deze groenblijvende tuinplant goed op zijn plek in iedere tuin. Maar let op. Wanneer Skimmia te weinig licht krijgt, dan ontstaan er op de bladeren gele vlekken. Dan is het tijd om de plant te verplanten naar een plek met meer licht. Skimmia kun je online kopen in onze webshop.

Skimmia Japonica

Deze kleurige tuinplant kent twee verschillende soorten: Skimmia Reeveslana en Skimmia Japonica. Opvallende dieprode knoppen sieren Japonica in het najaar om in het voorjaar prachtig tot bloei te komen met lieflijke, ivoorwitte bloemen die heerlijk fris geuren. Om de prachtige rode bessen te krijgen, is er een mannelijke en vrouwelijke plant in de tuin nodig. Overigens krijgen niet alle soorten bessen. Japonica wordt zo'n 1,5 meter hoog en is een mooie combinatie met Buxus of Pieris. Tip: gebruik Skimmia voor een tafelstuk voor Kerst. Combineer deze opvallende bessen met de rode bessen van Hulst en de takken van Coniferen, Nobilis en Hedera voor een feestelijke blikvanger op tafel tijdens het kerstdiner.

Skimmia snoeien

Snoeien is niet nodig bij Skimmia. Deze mooie, compacte tuinplant heeft alleen snoei nodig als de plant te veel uitlopers heeft of er een lelijke, open plek bij de plant te zien is. Snoei altijd direct na de bloei.