5 resultaten
Sorteren:
Sorteren:
Filter
Bloemkool - boordevol antioxidanten en vitaminen
Bloemkool is al eeuwen bekend, reeds sinds de 12 en 13e eeuw. In de 15e eeuw werd bloemkool geïntroduceerd in Spanje en is daarna niet meer weg te denken in Europa. De simpele bloemkool is een heerlijke groente dat boordevol vitaminen en antioxidanten zit. Daarom is het aan te raden om bloemkool en de aanverwante Broccoli wekelijks te eten. Het Nederlandse klimaat is erg geschikt om bloemkool te kweken. Bloemkool houdt namelijk van een koude klimaat.
Er zijn honderden manieren om bloemkool te bereiden in de keuken
Er zijn honderden manieren om bloemkool te bereiden. Koken, stomen, frituren, bakken of rauw. Ouderwets met een aardappel en een bloemkoolsausje of oosters in een roerbak gerecht. Heeft u iemand in de familie die niet van bloemkool houdt? Probeer eens geblancheerde bloemkool te roosteren in de oven met knoflook en citroen, olijfolie, zout en peper en besprenkel de bloemkool met kaas. Succes gegarandeerd!