Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Kleur
Kleur
  • Kleur
  • Toon meer
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
Potmaat
Potmaat
  • Potmaat
  • Toon meer
Planthoogte
Planthoogte
  • Planthoogte
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Prunus planten

Eenvoudig Prunus planten kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Prunus planten bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 5 van 5 Producten
Tonen 5 van 5 Producten

Pruim Black Amber

Aantal per verpakking 1
€13,99
Latijnse naam Prunus domestica

Kers Sylvia

Aantal per verpakking 1
€13,99
Latijnse naam Prunus avium

Prunus Lusitanica 'Angustifolia'

Aantal per verpakking 1
€12,99
Latijnse naam Prunus

Prunus Laurocerasus Rotundifolia

Aantal per verpakking 1
€13,99
Latijnse naam Prunus
Uitverkocht
Prunus Laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers

Prunus Laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers

Aantal per verpakking 1
€10,99
Latijnse naam Prunus Laurocerasus

Prunus kopen online

Prunus kopen online voor een mooie, wintergroene aanwinst in de tuin. Prunus, in Nederland ook bekend als Laurier, is er veel verschillende soorten. Met onder andere Laurierkers, Pruim, Abrikoos, Sleedoorn, Zoete Kers en Zure Kers in de familie, kent de familie Prunus zo'n 400 verschillende soorten. Tuinliefhebbers waarderen deze snelgroeiende plant om het mooie donkergroene blad en volle vorm die de plant aanneemt. Deze onderhoudsvriendelijke tuinplant groeit mooi in de hoogte en breedte en is daardoor zeer geschikt als haagplant. Een mooie, dichtbegroeide haag van Laurier zorgt voor schaduw en privacy in de tuin. Deze volle tuinplanten gedijen goed in het Nederlandse klimaat, overleven de Nederlandse winters gemakkelijk en zorgen het hele jaar voor een warme en rustige -en groene- sfeer in je tuin.

Prunus Lusitanica

Prunus Lusitanica of Portugese Laurierkers is een populaire, groenblijvende tuinplant. Met prachtig glanzende donkergroene, puntvormige bladeren is deze tuinplant ideaal voor in de border. Deze populaire tuinplant komt in de maanden mei en juni prachtig tot bloei met grote, witte bloemtrossen en krijgt in september mooie, opvallende rode bessen, die langzaam van paars naar zwart met het najaar mee verkleuren. Het is zeker de moeite waar om een mooi, windvrij plekje in de zon of halfschaduw voor deze plant te reserveren om een mooie haag mee te maken. Dat geeft een bijzonder en rustgevend effect. En aangeplant in een pot is deze sterke tuinplant ook prachtig op een balkon of terras. In onze online webshop kun je Prunus Lusitanica online kopen.

Prunus snoeien

De verschillende soorten van Prunus kennen elk hun eigen snoeiperiode. Belangrijk is om te snoeien na de bloeiperiode op een bewolkte dag. Geplant in een haag is één keer snoeien per jaar voldoende. Solitair geplant kun je deze tuinplant in elke gewenste vorm snoeien die je maar wilt.