Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Kleur
Kleur
  • Kleur
Bloeimaand
Bloeimaand
  • Bloeimaand
  • Toon meer
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
Plantmaand
Plantmaand
  • Plantmaand
  • Toon meer
Potmaat
Potmaat
  • Potmaat
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Deschampsia

Eenvoudig Deschampsia kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Deschampsia bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 4 van 4 Producten
Tonen 4 van 4 Producten

Ruwe Smele (siergras) Deschampsia cespitosa 'Goldtau'

Aantal per verpakking 1
€3,99
Latijnse naam Deschampsia cespitosa
-24%
Ruwe Smele 'Goldtau' (Deschampsia) (Sixpack)

Ruwe Smele 'Goldtau' (Deschampsia) (Sixpack)

Aantal per verpakking 6
€20,99 €15,99
Latijnse naam Deschampsia cespitosa

Ruwe Smele Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' (Potplant)

Aantal per verpakking 1
€3,99
Latijnse naam Deschampsia cesp. Goldschleier
-24%
Ruwe Smele (siergras) 'Goldschleier' (Sixpack)

Ruwe Smele (siergras) 'Goldschleier' (Sixpack)

Aantal per verpakking 6
€20,99 €15,99
Latijnse naam Deschampia Cespitosa

Ruwe Smele Deschampsia cespitosa kopen online

Ruwe Smele Deschampsia cespitosa kopen online voor mooi siergras, dat op elk plekje in de tuin kleur geeft. Deschampsia cespitosa is bij de meeste siergras- en tuinliefhebbers beter bekend onder de naam Ruwe Smele. Dit siergras is één van de weinige siergrassen die ook goed groeit op vochtige, schaduwrijke plekken in de tuin. Dit siergras komt overal op het noordelijk halfrond voor. Maar ook in Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika groeit en bloeit dit siergras er lustig op los. Omdat dit siergras pollen vormt, woekert het niet. Vroeg in de zomer bloeien mooie, elegante paarsachtige-groene tot gele bloemen, die hoog boven de volle bos met blad uitsteken. Ruwe Smele Deschampsia cespitosa kopen online is mogelijk in onze webshop.

Deschampsia soorten

Deschampsia is er in meer dan 20 verschillende soorten en maten, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. De meeste soorten zie je terug op toendra's en steppes, waar ze met ruwe, soms messcherpe bladeren en houtige stelen volop groeien. De veerachtige bloeiaren zijn mooi en hangen sierlijk over. Net als het blad. Dit siergras staat vaak op zichzelf en vormt zo een mooi en indrukwekkend plaatje. In Nederland vind je dit siergras, afhankelijk van het soort, ook in graslanden, uiterwaarden, waterranden, dijken, heide en loof- en naaldbossen. De verscheidenheid aan soorten maakt dit siergras toepasbaar voor verschillende tuinen. Of dit siergras nu geplant wordt in kleurige borders, strakke stadstuinen, 'cottage gardens', als prairiebeplanting of in een pot: Deschampsia soorten bieden voor elk wat wils.

Deschampsia Ruwe Smele snoeien

Zoals bij veel siergrassen is ook bij Deschampsia Ruwe Smele snoeien niet nodig. Belangrijk is het om net voordat het gras weer begint uit te lopen en te groeien, de stengels van dit siergras tot aan de grond af te knippen. Zo houd je het gras gezond en mooi.