Tuinontwerp kleine tuin

Tuinontwerp kleine tuin: hoe maak je een ontwerp?

Tuinontwerp kleine tuinHet maken van een tuinontwerp kleine tuin is een leuk en belangrijk klusje. Want juist bij een kleine tuin is het maken van een tuinontwerp kleine tuin extra belangrijk. Je wilt immers alle ruimte die je tot je beschikking hebt in een kleine tuin maximaal benutten. Daarnaast helpt een tuinontwerp kleine tuin je ook om het overzicht te bewaren bij het aanleggen van die tuin. Voordat je het begint met het maken van tuinontwerp, verzamel je eerst alle wensen. Bedenk wat je allemaal in je tuin wilt hebben. Een kleine tuin, betekent niet dat je minder mogelijkheden hebt. Een enorm gazon of grote vijver behoort misschien niet tot de mogelijkheden, maar een klein stukje gras, wat net groot genoeg is om je op uit te strekken, misschien wel. Door al je wensen te verzamelen en deze te vertalen naar een tuinontwerp kleine tuin zie je wat wel mogelijk is én wat niet. Waarschijnlijk kun je in je tuinontwerp kleine tuin niet al je wensen kwijt, zorg daarom dat de absolute must-haves, de wensen die je echt wil terug zien in je tuin, in het tuinontwerp kleine tuin worden verwerkt. Zorg voor het maken van een tuinontwerp dat je goed weet hoe je tuin in elkaar steekt. Kijk waar je het meeste zonlicht in de tuin krijgt, en waar juist de meeste schaduw. En wanneer staat de zon waar? Hoe zijn de looplijnen van je tuin? En kijk eens vanuit huis naar je tuin, want ook vanuit huis wil je toch volop kunnen genieten van de tuin? Als je alle wensen en informatie hebt verwerkt in je tuinontwerp kleine tuin, kan je aan de slag met het aanleggen van jouw droomtuin.

Maak van je kleine stadstuin een heerlijk paradijsje

Tuinontwerp kleine tuinMidden in de stad een mooi, groen paradijsje creëren: wie wil dat nou niet. Een kleine stadstuin kun je gemakkelijk omtoveren tot zo’n mooi paradijsje. De meeste stadstuinen zijn omringd door andere woningen. De privacy in een kleine stadstuin is daardoor niet zo groot. Maar daar is zeker iets aan te doen. Om de inkijk in je tuin te verminderen, kun je bijvoorbeeld een mooie pergola maken. Laat om de pergola mooie klimplanten slingeren en creëer een groen dak waar je heerlijk onder kunt zitten zonder dat iemand je ziet. Of span over een gedeelte van de tuin een schaduwdoek. Ook daarmee verhoog je de privacy in je tuin en zit je ook nog eens heerlijk in de schaduw. Het werken met hoogteverschillen is sowieso aan te raden in een kleine stadstuin. Door gebruik te maken van hoogteverschillen in de kleine stadstuin maak je de tuin spannender en maak je optimaal gebruik van de ruimte die er is. Maak in zo’n kleine tuin daarom zoveel mogelijk gebruik van de wanden. Zorg voor beplanting langs de muren en schuttingen van je kleine stadstuin voor een extra groen effect. Kies voor een (iets) verhoogd terras, een diepe zitkuil, verhoogde borders gevuld met prachtige planten of een kleine waterpartij die net iets hoger of lager ligt dan je terras. Speel met verschillende hoogtes en tover je kleine stadstuin om in een heerlijk paradijsje.

Kleine boompjes voor in de tuin: welke soorten zijn er en waar moet ik op letten?

Ook in een kleine tuin is er ruimte voor een boom. Het beste kun je kiezen voor een kleine boom. Kleine boompjes voor in de tuin zijn bomen tussen de drie en zes meter hoog. Kleine boompjes voor in de tuin die niet hoger worden dan zes meter passen bijna altijd in een kleine tuin. Er zijn veel verschillende soorten kleine boompjes voor in de tuin. Maar ook is er een ruime keuze in de vorm van deze kleine boompjes. Zo zijn er kleine boompjes voor in de tuin met een smal blijvende kroon, maar ook leibomen zijn ideaal voor in een kleine tuin. Populaire kleine boompjes voor in de tuin zijn bijvoorbeeld Stermagnolia, Beverboom, Toverhazelaar en het krentenboompje Amelanchier. Stermagnolia is een decoratieve, kleine boom die in het voorjaar weelderig bloeit met schitterende bloemen. Net als Beverboom. Ook Toverhazelaar bloeit rijkelijk met bruinrode, zoetgeurende bloemen in het voorjaar en behoort met een hoogte van maximaal vier meter tot een van de mooiste kleine boompjes voor in de tuin. Een aanrader is ook de Amelanchier, beter bekend als krentenboompje. Deze prachtige wit bloeiende boom bloeit in het voorjaar. De mooie witte bloemen groeien uit tot eetbare vruchten, waar je heerlijke jam van kunt maken. Al deze kleine boompjes voor in de tuin zijn geschikt voor iedere tuin. Groot en klein.

Tuinontwerp kleine tuin planten bij Tuincentrumkoeman.nl

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 483 reviews.