Mediterrane tuin

Mediterrane tuin in Nederland

Mediterrane tuinMediterrane tuin voor heerlijke, exotische vakantiesferen in de Nederlandse tuin. Warmgekleurde muren, prachtige mozaïektegels en romantische grindpaadjes. Idyllische zitjes waar je heerlijk kunt relaxen, een pergola waar een Blauwe Regen of Druif zich omheen slingert en exotische beplanting als Lavendel, Bamboe, Olijfboom, Palm en Toscaanse Jasmijn. Met een Mediterrane tuin creëer je het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. Zo geniet je tijdens zwoele zomeravonden volop van de geuren exotische bloemen van Oleander, Bougainvillea of Mandevilla in eigen tuin. Maar ook heerlijk geurende kruiden als Rozemarijn, Oregano, Tijm, Salie en Bonenkruid versterken de zomerse vakantiestemming.

Mediterrane tuin planten

In een Mediterrane tuin staan altijd planten met veel geuren en kleuren zoals de Lavendel of Jasmijn. Andere Mediterrane tuin planten zoals de Vijgenboom of de Olijfboom geven door de vorm en het blad de echte zuidelijke sfeer aan je tuin. En tegen een oud muurtje op het zuiden is het mooi om een druif te planten, terwijl het terras gevuld is met terracottapotten die gevuld zijn met kruiden zoals rozemarijn, basilicum en tijm. En een Oleander in een pot mag natuurlijk ook niet op het terras ontbreken.

Hoe kun je een Mediterrane tuin maken? Gebruik een beplantingsplan Mediterrane tuin

Een Mediterrane tuin heeft exotische, stijlvolle uitstraling, waarbij gebruik wordt gemaakt van rode vormen, vrolijke kleuren en losse, niet al te strakke lijnen. Belangrijk bij het aanleggen van zo’n tuin met Mediterrane sferen is dat je rekening houdt met de omstandigheden in je eigen tuin. Het klimaat en de grondsoort bijvoorbeeld. Kies voor planten die passen bij de bodem in de tuin en die de winter goed kunnen overleven. Gelukkig heb je daarin een ruime keuze. Er zijn genoeg planten te vinden die het goed naar de zin hebben in zowel de landen rond de Middellandse zee als in onze Nederlandse tuinen. Bij het aanleggen van een Mediterrane tuin is het handig om een ontwerp en een beplantingsplan te maken van de Mediterrane tuin, zoals je deze graag wilt hebben. Geef in het beplantingsplan van je Mediterrane tuin aan welke planten je naast het terras, het tuinpad of de border wilt hebben. Zo houd je het overzichtelijk.

Mediterrane tuin tips

Mediterrane tuinHet aanleggen van een tuin met Zuid-Europese sfeer is een leuke klus. Wel zijn er een aantal Mediterrane tuin tips waar je je voordeel mee kunt doen. Een Mediterrane tuin kenmerkt zich door een losse structuur en de sfeer van het loslaten. Voor de tegels, houtwerk en muurtjes gebruik je grove materialen en natuursteen. Het hoeft niet allemaal strak en netjes. Er zijn gezellige hoekjes in een Mediterrane tuin. Kies een mooi hoekje uit en plaats daar een loungebank. Aangekleed met kussens, kleden en andere accessoires kun je daar zomers heerlijk genieten van een glas wijn met vrienden, een goed boek of de zon. Naast het terras maak je een pergola voor een klimplant zoals de geurende Jasmijn. Werk met aardetinten voor de aankleding. Dat geeft direct een zonnige sfeer. In weer een ander hoekje is er dan alle ruimte voor een tafel met comfortabele stoelen waar je een hele avond aan kunt tafelen met vrienden. Op tafel staan diverse accessoires en op het terras staan aardewerken potten met geurende kruiden zoals Munt en natuurlijk ontbreekt de Lavendel niet. Is de tuin te klein voor meerdere hoekjes? Kies er dan voor een ommuurde patio tuin te maken. De tuin is dan direct besloten voor een intieme sfeer. Gebruik de muur om bijvoorbeeld een waterornament te plaatsen en geniet van het rustgevende geklater van het water, waar vogeltjes graag van komen drinken.

Foto’s Mediterrane tuin

Meer inspiratie nodig? Speur het internet af naar foto’s van een Mediterrane tuin of duik in je persoonlijke vakantiearchief. Foto’s van vakanties in Italië, Spanje of Frankrijk zijn een ware inspiratiebron om een mooi ontwerp voor je Mediterrane tuin te maken. Het is niet alleen nuttig, maar ook leuk. Vergeten vakantieherinneringen komen zo weer boven. Verzamel foto’s en plaatjes en maak er een moodboard van. Zo ontdek je wat je mooi en belangrijk vindt en maakt het aanleggen van een Mediterrane tuin een eenvoudige klus.

Mediterrane tuin planten bij Tuincentrumkoeman.nl

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 482 reviews.