Landelijke tuinen

Landelijke tuinen

Landelijke tuinenLandelijke tuinen met mooie doorkijkjes, gezellige zitjes, slingerende tuinpaden, waterpartijen en uitgestrekte grasvelden: er zijn talloze mogelijkheden om een landelijke tuin aan te leggen. Landelijke tuinen vormen een oase van natuurlijke rust, waarbij buiten leven een grote rol speelt. Dat zie je ook terug in de meerdere zitjes – als daar ruimte voor is – die gecreëerd worden. Landelijke tuinen zijn heerlijk om in tot rust te komen, maar waar ook zeker ruimte is voor buiten koken en gezellig tafelen en samenzijn met familie en vrienden.

Landelijke tuinen stralen rust en eenvoud uit. In een landelijke tuin gaat het om sfeer. Landelijke tuinen zijn tuinen met speelse of strakke lijnen, mooie open vlakken, landelijke afscheidingen, leuke doorkijkjes en waterpartijen. Vaak gaat de tuin op in de omgeving rondom de tuin en lijkt het alsof de tuin verder doorloopt dan de tuingrens. Lange lijnen en een eenvoudige inrichting versterken het ruimtelijke karakter en zorgen voor veel rust in landelijke tuinen. In een landelijke tuin wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen.

Landelijke tuinen kun je op veel verschillende manieren aanleggen en is geschikt voor zowel een kleine tuin als een grote terras. Hoe meer ruimte je hebt voor een landelijke tuin, hoe meer grote elementen, zoals gazon, vijver en terrassen, je terug kunt laten komen in de tuin.

Landelijke tuinen aanleggen

Het aanleggen van landelijke tuinen is een leuke klus. Groen en bestrating spelen een belangrijke rol bij het ontwerp van een landelijke tuin, en ook water is een landelijke tuin niet weg te denken. Een goede indeling van de tuin is belangrijk om de rust, balans en harmonie te creëren. Om een mooie landelijke tuin aan te leggen, die voldoet aan al je wensen en eisen, is het aan te raden om een lijst te maken waarop al deze wensen en eisen staan. Kijk goed of er ook genoeg ruimte is in de tuin om al je wensen te realiseren. Maak een tekening hoe je de tuin wilt hebben. Dit kan uit de losse hand, maar een plattegrond op schaal maken is natuurlijk nog beter. Teken in de plattegrond waar je het terras wilt hebben, waar het tuinpad komt en hoe je de tuin verder wilt indelen. Bedenk of je een tuinpad van grind wilt of toch liever een mooi paadje aanlegt van klinkers of hardstenen tegels?. En wat gebruik je om het terras aan te leggen? Waar komt de vijver, een pergola of schutting? Je tekent het allemaal in de tekening.

Landelijke tuin planten

Landelijke tuinenAls je de plattegrond van je droomtuin hebt getekend, ga je aan de slag met de planten. Maak een lijst van alle planten die je in de landelijke tuin wilt hebben. Bij de keuze van de planten houd je rekening met variatie in hoogte, kleur, de standplaats en natuurlijk de bloeitijd. Als je de tuin eenmaal hebt aangelegd, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de bloeiende planten genieten. Door planten te kiezen die in verschillende periode van het jaar bloeien, heb je het hele jaar plezier van de tuin. Planten die het goed doen in een landelijke tuin zijn: krentenboompjes, fruitbomen, rododendron, vlinderstruiken, hortensia’s en hosta’s. En vergeet zeker rozen, blauwe regen, clematis of kamperfoelie niet. Deze prachtige klimmers zorgen voor een groene en bloemenpracht tegen muren, schuttingen, bogen en pergola’s. Geplant bij een boog of pergola kun je met klimplanten mooie doorkijkjes creëren. Kies voor de borders een natuurlijke stijl met veel bloemen. Vaste planten als nepeta, vingerhoedskruid, ridderspoor, campanula, salvia, alliums, akelei, vrouwenmantel, stokrozen en lavendel zijn prachtig om in een landelijke border te planten. Vul potten en manden met lavendel of kruiden als rozemarijn, tijm of oregano en hanging baskets met mooie bloeiers om het landelijke karakter van de tuin nog meer tot uiting te laten komen. Kies voor petunia, lobelia of hanggeraniums in je hanging baskets: deze een- of tweejarige bloeiers zorgen voor een bloeiende waterval.

Hoe kom ik aan ideeën voor een landelijke tuin?

Ideeën voor landelijke tuinen kun je overal opdoen. Trek er op uit en kijk eens naar de tuinen bij boerderijen of landgoederen. Ook het internet is een bron van inspiratie. Op Pinterest vind je duizenden afbeeldingen van een landelijke tuinen. Van mooie doorkijkjes tot het aanleggen van een romantisch grindpaadje, en van het maken van een authentieke schapenhekje als afscheiding tot ideetjes voor verloren hoekjes: Pinterest is een bron van inspiratie.

Landelijke tuin planten bij Tuincentrumkoeman.nl

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 530 reviews.