Bloemen voor bijen

Bloemen voor bijen

Bloemen voor BijenMet bloemen voor bijen in de tuin zorg je voor een komen en gaan van deze nuttige beestjes. Bijen zijn dol op bloemen voor bijen waar ze heerlijk kunnen smikkelen van de nectar van de bloemen. Er vliegen in Nederland veel verschillende bijen rond. Wel zo’n 350 verschillende soorten. Zo zie je de honingbij, de klokjesbij, metselbij, zandbij, hommels en nog veel meer andere soorten in de Nederlandse tuinen rondvliegen. Zeker in tuinen waar bloemen voor bijen staan aangeplant, komen deze vliegende diertjes graag. Door borders in de tuin aan te leggen met bloemen voor bijen of een prachtige bloementuin met bloemen voor bijen te maken, zorg je voor een zee van bloemen in de tuin. Bij het aanleggen van zo’n bloementuin of border is het belangrijk om te kiezen voor veel variatie aan bloemen. Kies voor bloemen voor bijen met verschillende bloeiperioden, zodat de bijen in de tuin vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst kunnen genieten van de nectar van deze bloeiende bloemen voor bijen.

Bijen zijn dol op bloemen

In elke tuin is er ruimte voor een hoekje met bijen bloemen of een border met bijen bloemen. En ook op het terras of op je balkon is het mogelijk om iets voor bijen te doen. En je doet er niet alleen de bijen een plezier mee, maar ook jezelf. Want bijen bloemen zijn prachtig om te zien. Het aanplanten van bijen bloemen in de tuin helpt de bijen in Nederland enorm. Het gaat immers niet zo goed met de bijen in Nederland en juist terwijl bijen juist zo ontzettend belangrijk zijn voor onze natuur. Terwijl bijen van de ene naar de andere bloem vliegen om nectar te verzamelen, zorgen ze tegelijkertijd voor bestuiving. Door deze bestuiving zorgen bijen ervoor dat er meer bijen bloemen komen, maar ook dat er meer vruchten aan planten en bomen gaan groeien. Zonder bijen en deze bestuiving hebben mensen geen fruit, geen groenten en geen bloemen meer. Bijen zijn dus ontzetten belangrijk. Om bijen echt te helpen, is variatie in bijen bloemen in de tuin erg belangrijk.

Hoe krijg je bijen in de tuin?

Bloemen voor bijenOm bijen in de tuin te krijgen is het nodig om veel bloeiende planten in de tuin te hebben. Door in de tuin bijenlokkende planten te planten, komen bijen vanzelf af op je tuin. Net als vlinders en hommels. Vlinders en hommels zijn vaak net zo dol op die planten als bijen. De keuze in bijenlokkende planten is groot. En hoe meer verschillende soorten planten je in de tuin hebt staan, hoe meer bijen je in de tuin zult zien. Niet elke bloem geeft even veel nectar, ook daarom is de variatie in planten belangrijk. Kies vooral inheemse soorten om meer bijen in de tuin te krijgen en zorg dat verschillende bloemen naast elkaar staan. Zo kunnen bijen in de tuin van bloem naar bloem hoppen.

Met welke planten zorg je voor bijen in de tuin?

De keuze aan planten voor bijen is dus groot. Bijen komen af op planten met bloemen met nectar en stuifmeel. Kruidenplanten als Rozemarijn, Lavendel, Marjolein, Tijm en Venkel zijn bijvoorbeeld ideale planten voor bijen. Dus om meer bijen in de tuin te krijgen, is het aan te raden om een kruidentuin (of kruidenhoekje) te maken. Ook op een balkon kun je een kleine kruidentuin maken. En een kruidentuin is natuurlijk niet alleen leuk voor de bijen. Ook in de keuken heb je veel plezier van de verschillende kruiden. Ook fruitbomen en fruitstruiken zijn mooie planten voor bijen. Bijen zijn dol op de bloesem. Kies voor frambozen, een of meer kleine fruitbomen. Heb je de ruimte, dan kun je ook grote fruitbomen planten. Maar ook andere bomen als Wilg, Beukenhaag, Magnolia en Toverhazelaars zijn geliefd bij bijen. En struikplanten zoals Euonymus en Krentenboom (Amelanchier) zijn geliefd. Naast kruidenplanten, fruitstruiken en bomen, zijn er nog veel andere planten voor bijen. Mooie planten voor bijen in de tuin zijn bijvoorbeeld de Vlinderstruik, Salie en Zonnebloemen. Maar ook andere planten voor bijen als Sedum, Phlox, Echinacea purpurea en IJzerhard zorgen voor meer bijen in de tuin. Al door een paar planten voor bijen te planten in de tuin, help je bijen te overleven.

Bloemen voor bijen bij Tuincentrumkoeman.nl

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 433 reviews.