Balkon planten

Balkon planten, leuk en gezellig

Balkon PlantenBalkon planten geven je balkon uitstraling. Niets zo gezellig als een balkon vol met planten. Want hoe leuk is het om met mooi en warm weer lekker buiten te zitten op je balkon. Heerlijk tussen allerlei bloeiende planten met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Maar ook in de andere jaargetijden kun je natuurlijk vanuit huis volop genieten van je balkon planten. En of je balkon nu in de schaduw, de volle zon, op het noorden, het zuiden, het oosten of het westen ligt, voor elk balkon zijn er balkon planten te vinden. De ligging van je balkon speelt, net als de grootte, een belangrijke rol bij de inrichting van je balkon. Immers, hoe kleiner het balkon, hoe minder ruimte je hebt voor balkon planten. Sowieso is het aan te raden om je balkonbakken aan de buitenkant van je balkon te hangen. Zo houd je meer ruimte over op je balkon. En omdat de meeste balkons niet enorm groot zijn, is het aan te raden om gebruik te maken van de hoogte. Door bijvoorbeeld hanging baskets gevuld met opvallende bloeiers op te hangen. Of aan de muur leuke kratjes op te hangen, waar potten met planten ingezet kunnen worden. De potten kunnen gevuld worden met balkon planten met bloemen, maar ook kruiden zijn daarvoor zeer geschikt. Kruiden ruiken meestal erg lekker en geven vaak mooie bloemetjes. En je kunt ze natuurlijk gebruiken bij het maken van heerlijke salades, kruidenboter, lekkere dressings of marinades en natuurlijk elk ander gerecht. Welke balkon planten je ook kiest, geef ze altijd genoeg water en zorg dat het water ook goed weg kan lopen uit de pot. Zeker op een balkon met veel zon, is het geven van water aan je balkon planten extra belangrijk.

Planten voor balkon

De ligging van je balkon is belangrijk als je planten voor balkon gaat uitzoeken. Kun je op je balkon de hele dag van een heerlijk zonnetje genieten, dan heb je andere planten voor balkon nodig dan wanneer je balkon veel schaduw heeft. Dus bedenk of je balkon op het zuiden, oosten, westen of noorden ligt en kies daar de planten voor balkon op uit. Wanneer je balkon op het zuiden ligt, dan heb je een balkon waar de hele dag een zonnetje op schijnt. Dan heb je voor je balkon echte zonaanbidders nodig. Geschikte planten voor balkon op het zuiden zijn dan Lobelia, Lavendel, Rozen en Petunia. Maar ook kruiden als Rozemarijn, Dille, Munt, Koriander en Bieslook zijn geschikt. Heb je een balkon op het oosten, dan is het op dit balkon vooral genieten van de ochtendzon. Geschikte planten voor balkon op het oosten zijn: Violen, Verbena, Margrieten, Lobelia en Geraniums. Op een balkon met een ligging op het noorden, zul je meer schaduw dan zon zien. Op zo’n balkon is geen plek voor zon aanbiddende planten, maar wel voor planten die schaduw verdragen. Voorbeelden van planten voor balkon op noorden zijn Skimmia, Hosta, Camelia, Begonia, Gebroken hartje en Hortensia. Op een balkon met een ligging op het westen, zal er regelmatig een stevig briesje zijn. Zo’n balkon vraagt om stevige, sterke en liefst laagblijvende planten. Geschikte planten voor balkon op westen zijn Buxus, Lavendel, maar ook Varens en Nepeta zijn op zo’n balkon goed op hun plek.

Winterharde planten balkon

Balkon PlantenWinterharde planten balkon geven je balkon ook in de winter kleur. Winterharde planten balkon zijn planten die je in de wintermaanden gewoon op je balkon kan laten staan. Ze overleven de Nederlandse winters met gemak. Er is veel keuze als het gaat om winterharde planten balkon. Je kunt kiezen uit winterharde planten voor balkon die de hele winter mooi groen blijven, maar ook kiezen voor winterharde planten balkon die juist in de winter tot bloei komen. Mooie voorbeelden van winterharde planten balkon zijn Fuchsia, maar ook Steenanjer en Skimmia Japonica zijn mooie, exotische planten die kleur geven aan de winter. Combineer deze winterharde planten balkon met mooie winterbloeiers om je winterbalkon meer kleur te geven. Denk aan kleurige Winterheide, vrolijke Winterviooltjes of de prachtig bloeiende Helleborus. Helleborus bloeit met opvallende klokjes. Ook als het sneeuwt. Zo zie je dat je met winterharde planten balkon ook in de winter volop kunt genieten van een mooi, kleurig balkon.


Balkonplanten bij Tuincentrumkoeman.nl

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 481 reviews.