Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Kleur
Kleur
  • Kleur
Bloeimaand
Bloeimaand
  • Bloeimaand
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
Plantmaand
Plantmaand
  • Plantmaand
  • Toon meer
Potmaat
Potmaat
  • Potmaat
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Molinia

Eenvoudig Molinia kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Molinia bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 2 van 2 Producten
Tonen 2 van 2 Producten
-24%
Pijpenstrootje siergras 'Karl Foerster' (Molinia) (Sixpack)

Pijpenstrootje siergras 'Karl Foerster' (Molinia) (Sixpack)

Aantal per verpakking 6
€24,99 €18,99
Latijnse naam Molinia arundinacea

Pijpenstrootje siergras 'Karl Foerster' (Molinia arundinacea)

Aantal per verpakking 1
€4,99
Latijnse naam Molinia arundinacea

Molinia kopen online

Pijpenstrootje of Molinia kopen online voor sierlijke siergrassen in de tuin. Een van de meest opvallende siergrassoorten ter wereld is Pijpenstrootje. Dit snelgroeiende en polvormige siergras staat bekend om de elegante bloeiaren. Sierlijk mee deinend met elke bries zijn de opvallende veerbloempluimen in de maanden augustus en september volop te bewonderen. Dit siergras kan uitgroeien van 40 tot 240 cm hoog. Op een plekje achterin de border komt deze tuinplant door de lengte het beste tot zijn recht. Zeker als Pijpenstrootje gecombineerd wordt met kleurrijke, vaste planten, zoals Lychnis, Nepeta, Agastache, Helenium, Coreopsis of Hydrangea. Met deze combinatie van planten creëer je een prachtige border waar je als tuinliefhebber lang van kunt genieten. In onze online webshop kun je verschillende soorten Molinia kopen.

Molinia arundinacea

Molinia arundinacea is één van de subsoorten van Pijpenstrootje. Pijpenstrootje is onder te verdelen in twee verschillende groepen: caerulea-soorten en arundinacea-soorten. De siergrassen die behoren tot de arundinacea-soorten worden het hoogst, ogen stoerder, grover en ruiger en vormen een mooi decor in de border. Pijpenstrootje is niet alleen mooi, het is ook veelzijdig, heeft weinig onderhoud nodig en groeit vrijwel op alle gronden en in alle tuinen. Pijpenstrootje vormt dichte pollen, waaruit het grassoort in het voorjaar tot grote hoogte groeit. Met prachtige rode, witte, bruine, koperen of gelige pluimen geeft Pijpenstrootje kleur aan de tuin. Tip: Laat het afgestorven gras staan tot in het voorjaar. Als het sneeuwt, leveren de afgestorven grassprieten met een laagje sneeuw prachtige, winterse plaatjes op.

Molinia snoeien

Molinia snoeien is eenvoudig. Snoei het gras in het voorjaar helemaal terug tot de grond. Het liefst voordat er jonge uitlopers te zien zijn. Dit siergras groeit razendsnel. In mum van tijd sieren prachtige graspollen de tuin weer.