Geen producten in winkelwagen Shop nu
You have no items in the quote request cart Shop nu
Sorteren
Sorteren
Items per pagina
Items per pagina
Categorieën Categorieën
Kleur
Kleur
  • Kleur
Bloeimaand
Bloeimaand
  • Bloeimaand
  • Toon meer
Standplaats
Standplaats
  • Standplaats
Plantmaand
Plantmaand
  • Plantmaand
  • Toon meer
Prijs
Prijs
  • Prijs
  • tot

Gloriosa

Eenvoudig Gloriosa kopen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden en bloembollen. Gloriosa bestellen doet u eenvoudig online!

Tonen 2 van 2 Producten
Tonen 2 van 2 Producten
Uitverkocht
Prachtlelie - Gloriosa Rothschildiana

Prachtlelie - Gloriosa Rothschildiana

Aantal per verpakking 1
€6,99 €3,99
Latijnse naam Gloriosa
Uitverkocht
Prachtlelie - Gloriosa Rothschildiana

Prachtlelie - Gloriosa Rothschildiana

Aantal per verpakking 1
€12,99
Latijnse naam Gloriosa

Gloriosa kopen online

Gloriosa kopen online voor exotische sferen in iedere tuin, op elk balkon en ieder terras. Gloriosa, ook bekend als Prachtlelie, Vuurlelie en Klimlelie is een prachtige, tropisch knolgewas. Deze exotische schoonheid is beroemd om de prachtige bloemen in het vlammend rood, knalroze, geel of oranje met saffraangele randen en grote, lange meeldraden die lijken te zweven. Met opvallende lichtgroene, spiraalvormige, sliertige takjes klimt en slingert deze kruidachtige plant zich een weg omhoog. Op een mooi plaatsje in de (ochtend)zon wordt Klimlelie zo'n 1,5 à 2 meter hoog. Deze planten hebben steun nodig om te kunnen klimmen en geplant in een rijtje vormt Klimlelie een opvallende afscheiding. Wist je dat Prachtlelie ook zeer geschikt is als kamerplant? Koop Gloriosa online voor een exclusieve plant in huis en tuin.

Gloriosa Rothschildiana

Van de 12 verschillende soorten Gloriosa die er zijn, is Gloriosa Rothschildiana de bekendste en makkelijkste soort om te houden. Met grote, roodroze bloemen met een diepgele rand trekt Prachtlelie ieders aandacht. Deze exoot houdt niet van kou, natte voeten en hele felle zon. Voor een goede bloei en groei heeft deze plant in de zomer wekelijks water en voeding nodig. Worden de bladeren van deze plant bruin, dan heeft de plant waarschijnlijk te veel water gekregen. Een ideale kuipplant voor het balkon, terras of in de woonkamer en de bloemen zijn zeer geschikt als snijbloem. In combinatie met een rode rozen een prachtige kerstboeket, maar ook in een bruidsboeket of als corsage steelt Prachtlelie de show.

Gloriosa snoeien

Het snoeien van Gloriosa is niet nodig. Na de bloei sterft deze tuinplant af. Laat de plant verdorren en bewaar de knollen tijdens de winter op een droge, plek in een pot met zand. Geef de knollen geen water, maar bevochtig de aarde licht als de knollen verschrompelen.