Vlinderstruik snoeien

Snoeien Vlinderstruik

Vlinderstruik snoeienSnoeien Vlinderstruik? Oorspronkelijk afkomstig uit China is de rijkbloeiende en snelgroeiende Vlinderstruik de lievelingsplant van veel tuinliefhebbers. Met prachtige, heerlijk geurende en langbloeiende bloemen in vele tinten paars, wit, roze, citroengeel of oranje geeft deze tuinplant veel kleur aan de tuin. Ook vlinders, hommels en bijen zijn dol op deze tuinplant en vliegen af en aan om de nectar van de grote bloemenpluimen te verzamelen. Om een rijke bloei van Vlinderstruik te behouden is het snoeien van Vlinderstruik nodig. Door het snoeien van Vlinderstruik zorg je voor verjonging van de tuinplant. De bloemen van Vlinderstruik groeien aan het einde van de jonge scheuten die door het snoeien van Vlinderstruik ontstaan. Laat je het snoeien van Vlinderstruik achterwege dan veroudert de struik, zal de struik minder bloeien en wordt de struik kaal in het midden. Ook houd je door het snoeien van Vlinderstruik deze tuinplant in een mooie, stevige en compacte vorm. Maar hoe kun je een Vlinderstruik snoeien?

Hoe kan ik een Vlinderstruik snoeien?

Het beste moment om een Vlinderstruik te snoeien is in maart/april, juni en augustus/oktober. Om deze struik jong te houden, is het belangrijk om Vlinderstruik na de winter goed te snoeien. In maart/april – als er overdag geen vorst meer is - knip je de struik terug tot zo’n dertig centimeter boven de grond, waarna deze plant al snel weer flink uitloopt. Voor een weelderige bloei in augustus, is het van belang om deze Vlinderboom ook in juni te snoeien. Begin juni knip je alle toppen uit de scheuten. De scheuten zullen hierdoor vertakken. Bij een Vlinderstruik groeien de bloemen aan de uiteinde van de scheuten. Hoe meer vertakkingen en scheuten, hoe meer bloemen. Als de Vlinderboom in augustus eenmaal in volle bloei staat, is het ook aan te raden om de Vlinderboom te snoeien door oude bloemen te verwijderen.

Vlinderstruik snoeien najaar

Voor een lange en uitbundige bloei in de zomer adviseren wij je Vlinderstruik te snoeien in het najaar/nazomer. Het snoeien van Vlinderboom in het najaar betekent dat je zoveel mogelijk de uitgebloeide bloemenpluimen wegknipt als de struik in de maanden augustus, september en oktober in bloei staat. Door deze plant dan te snoeien, stimuleer je dat de plant steeds nieuwe bloemknoppen aanmaakt en daardoor lang doorbloeit. Snoei deze struik in het najaar niet radicaal terug. De kans is dan groot dat de takken invriezen en een koude winter niet overleven. Het echte snoeiwerk bij een Vlinderstruik gebeurt aan het einde van de winter (maart/april), in het najaar worden alleen de uitgebloeide bloemen weggeknipt.

Vlinderstruik stekken

Vlinderstruik snoeienVlinderstruik stekken om nog meer van deze prachtige tuinplant te genieten. De winterperiode is het tijdstip om een Vlinderstruik te stekken. Het stekken van deze tuinplant is een eenvoudig klusje, waar je een beetje geduld voor moet hebben. Hoe maak je stekken van een Vlinderstruik? Snijd met een goede snoeischaar een aantal houtachtige takken van de struik. Knip de zijtakjes en bladeren af tot zo’n drie à vier centimeter van de hoofdtak. Verdeel de hoofdtak vervolgens in stukken van zo’n twintig centimeter. Let bij het verdelen van de hoofdtak er goed op dat je de stekken altijd een centimeter onder een bladpaar afknipt en dat er minimaal twee bladknopen op een stek te vinden zijn. Bind de gemaakte stekken samen en verwijder de takken en bladeren aan de onderkant. Plant vervolgens de stekkenbundel op een beschut plekje in de tuin zodat de stekken wortels kunnen maken. Tussen half maart en eind april is het tijd om de stekkenbundel uit de grond te halen en de stekken afzonderlijk uit te planten in rijen. Houd daarbij een tussenruimte van zo’n dertig centimeter aan. Top de stekken regelmatig af tot op twee bladparen van de hoofdtak en na een jaar is je stek uitgegroeid tot een mooie, stevige jonge plant die verplaatst kan worden naar ieder plekje in de tuin. Je ziet, een Vlinderstruik stekken is niet moeilijk.

Pruning Butterfly-bush

Schmetterlingsflieder schneiden

Taille des Arbre aux papillons

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 433 reviews.