Hibiscus snoeien

Hibiscus snoeien

Hibiscus snoeienHoe kan ik Hibiscus snoeien? Om de mooie vorm van deze tuinplant te behouden, is snoeien niet nodig. Deze struik groeit en ontwikkelt zich vanzelf in een mooie vorm. Alleen als de tuinplant de mooie vorm dreigt te verliezen en uit vorm raakt, is het nodig om deze struik te snoeien. Om deze tuinplant weer in vorm te krijgen, kun je het beste de jonge takken van de struik terug knippen. Voor een drastische snoei knip je deze tuinplant op kniehoogte af. Dat is ongeveer zo’n 50 centimeter boven de grond. Na de snoei loopt deze struik vanzelf weer uit en komt weer mooi in vorm.

Wanneer kan ik Hibiscus snoeien?

Het beste moment om Hibiscus te snoeien, is in het voorjaar. Het liefst aan het einde van het voorjaar. Door deze struik in het voorjaar flink terug te snoeien, blijft deze struik mooi compact en komt de plant weelderig tot bloei. De bloemen van deze tuinstruik groeien op eenjarig hout. Dus ook na de snoei in het voorjaar zal deze struik in de zomer volop bloeien. Van nature heeft deze struik een mooie vorm dus is snoeien niet echt nodig. Als je deze struik niet snoeit, krijgt de plant vanzelf een mooie vorm met een veel natuurlijkere uitstraling. Bij het snoeien van deze tuinstruik is het belangrijk om de takken altijd net boven een oog af te knippen.

Wanneer kan ik Hibiscus planten?

Hibiscus is een gemakkelijke plant die in ieder tuin en vrijwel elke ondergrond prachtig tot bloei komt. Deze struik gedijt het beste op gronden die luchtig zijn, water goed doorlaten en voldoende humus bevatten. Geplant op een mooi plekje in de zon of halfschaduw heb je vrijwel geen omkijken naar deze kleurige tuinplant. Met mooie frisgroene, glanzende bladeren wordt deze tuinplant op een mooi plekje uit de wind gemakkelijk zo’n 3 tot 3,5 meter hoog..

Wanneer kan ik Hibiscus bemesten?

Hibiscus snoeienVoor een mooie volle Hibiscus, is het belangrijk om de deze plant in de lente mest te geven. Bemesting met organische voeding, zoals bloedmeel of beendermeel, heeft de voorkeur. Geef in de vroege zomer ook kaliumrijke mest rondom de plant voor sterke wortels. Een kaliumtekort bij deze tuinplant zie je direct terug in het blad. Het blad krijgt bij een kaliumtekort namelijk gele plekken. Belangrijk is dat de grond rondom deze tuinplant niet uitdroogt, maar ook niet te lang nat blijft. Is er strenge vorst op komst en kunnen de schaatsen uit het vet voor de Elfstedentocht, bescherm dan deze struik goed tegen de vorst. Lichte vorst kan deze tuinplant goed verdragen, bij strenge vorst vriezen deze tuinplanten in.

Wanneer kan ik Hibiscus stekken?

Hibiscus is een tuinplant die zich eenvoudig laat vermeerderen. Allereerst zaait deze tuinplant zichzelf uit. Kijk maar eens rondom een Hibiscus in de tuin, grote kans dat je rondom deze struik verschillende hele kleine Hibiscusjes tegenkomt. Ook het stekken van Hibiscus is eenvoudig. De beste periode om Hibiscus te stekken is de periode tussen de maanden oktober en februari. Knip een tak van zo’n 20 centimeter van de plant af. Zorg dat je de stek op zo’n halve centimeter boven het oog schuin af knipt. Dit is de onderkant van je stek. De bovenkant van je stek knip je op zo’n halve centimeter boven het oog recht af. Plant de stekken met de schuine kant in de grond op een beschut plekje in de tuin en haal ze aan het einde van de winter/begin van het voorjaar heel voorzicht uit de grond. Schrik niet als er nog geen wortels zichtbaar zijn aan de stekken: dit is normaal. Plant de stekken vervolgens uit in de tuin zodat ze wortel kunnen schieten en de knoppen kunnen uitlopen. Houd de aarde bij de stekken vochtig. In de herfst zijn de stekken groot en sterk genoeg om op een definitief plekje in de tuin te worden geplant.

Pruning Hibiscus

Hibiscus schneiden

Tailler des Hibiscus

Tuincentrum Koeman review Rating: 4.3 out of 5 based on 394 reviews.